Tag Archives: fethiye

Kayakoy Workshop

Hi there, some weeks ago we went to an excellent village located in Fethiye in Mugla. It’s an amazing city and it is near the Ege Sea. Village’s name is Kayaköy. It  consists of two different settlement. There are many historical houses there which were built in 19th century. They were set on the slopes and they creat a great view! 

When I talk about why we were in Kayaköy, we went there to learn how to make a relievo of an old building. First, we drew just it’s outline without measurement and then, we used some different tools to measure the exact dimensions and levels. When we came back to school, we redrew them in AutoCAD.

After that our professor actually wanted us to produce a restaurated structure in an really old building. We didn’t touch the original and existing construction. If you remember the our final project of this semester, we tried to make a workshop for our industrial designers who comes from our scenarios. We assumed  that they go to Kayaköy to work for four months. So, we tried to design a workshop house for them according to existing spatial conditions. 

Here there are some photos of the house that our professors chose;

In my proposal, the construction that I designed is located inside of existing structure. I used concrete walls and glass which enclose inside. I didn’t use any methods of completing the existing walls or other elements. But, I use the information of that old building. For instance, I extended the structure in hollow parts of existing building. And also these parts create another and experiential space in outside. The whole structure consists of simple rectangular forms. In the entrance there is a huge box which is transition space; staircases and it’s surface which is front of the studio parts is transparent to make a visual sense and interaction with that working area. Also, there is a terrace in the service space of old building. In this space at the ground level there is also open space; courtyard. By the way, I used sliding and transparent door not to prevent transition spaces and to create a continuous permeable spaces.

These are the plans of each floors, elevations and section drawing;

Fullscreen capture 4142015 100205 AM Fullscreen capture 4142015 101520 AM ssssssss

This is the site’s plan (vicinity);

dffffff